Het Arnhemse autoverhuur landschap is sinds kort een nieuw en dynamisch gezicht rijker in de vorm van de Deense startup, Oscar Autoverhuur. Het bedrijf, dat succesvol de Nederlandse autoverhuurmarkt heeft betreden, introduceert nu een unieke auto-abonnementsservice voor inwoners van Arnhem en omliggende steden. 

Oscar’s nieuwe auto-abonnementsservice biedt klanten de mogelijkheid om voor een langere periode een auto te ‘leasen’ zonder de gebruikelijke kosten en verplichtingen van autobezit. Ze hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken over onderhouds- en reparatiekosten. Deze frisse benadering van autobezit komt voort uit de mindset van Oscar’s medeoprichter, Dannie Hansen, die heeft opgemerkt “een verschuiving in de mentaliteit van het bezitten van een auto. Auto-abonnementen worden steeds populairder bij alle leeftijdsgroepen.”

Deze innovatieve aanpak heeft Oscar geen windeieren gelegd. Zo kreeg Oscar in 2021 en 2022 de titel “Beste E-commerce Startup” van de Deense Kamer van Koophandel. Bovendien heeft het bedrijf in slechts 2 jaar tijd meer dan 100 locaties door heel Nederland geopend, daarmee sneller groeiend dan gevestigde giganten als Sixt, Europcar en Avis. 

Het bedrijfsmodel van Oscar is even revolutionair als eenvoudig: lokale autodealers kunnen met voertuigen die anders stil zouden staan, de concurrerende autoverhuurmarkt betreden. Oscar stelt hen in staat een extra inkomstenstroom te creëren, waardoor Oscar zijn diensten kan aanbieden tegen prijzen die verleidelijk lager zijn dan die van de traditionele autoverhuurbedrijven.

Momenteel werkt Oscar reeds intensief samen met zes lokale partners in de regio Arnhem: Koos Van Elk Automotive (Arnhem Centrum), Kien Lease B.v. (Arnhem Oost), Hakkers (Duiven), Bloemberg Automotive (Zevenaar), Koos Van Elk Automotive (Huissen), en Koos Van Elk Automotive (Heteren). 

Met hun vernieuwende aanpak en expansiedrift lijkt Oscar Autoverhuur klaar om de autoverhuurmarkt in Arnhem en omliggende steden flink op te schudden. Het is duidelijk dat autobezit – en de wijze waarop wij daarnaar kijken – aan het veranderen is. Oscar’s innovatieve abonnementsservice lijkt daarin een passend en modern alternatief te bieden.